Hoppa till sidans innehåll

Våra pass


Aerobic: Aerobics är ett samlingsnamn på olika typer av träningspass som bygger på aerob träning, som gett aerobics sitt namn. Aerob träning betyder träning med tillgång till syre, således konditionsträning. Konditionen begränsas i första hand av hjärtats förmåga att pumpa ut blod i kroppen, kärlens förmåga att distribuera blodet och antalet mitokondrier i muskelns celler. Ett aerobicspass utgör därför kardiovaskulär träning.

I passet så ingår uppvärmning, konditionsträning, nedvarvning, stretch samt muskelträning.

Våra pass är uppbyggda i 3 st block till modern musik. 

 

BodyPump®: Förkoreograferad styrketräning med inspirerande instruktör till musik som utmanar dig och gör dig stark. Vi använder en lätt skivstång (många repetitioner med små vikter ger hög totalt belastning). Passet är perfekt för de som vill träna igenom hela kroppen på en timme. Att Bodypump® är enkelt gör det lätt att komma igång, du kan variera vikter och anpassa träningen till din egen nivå. Effektiviteten gör att du snabbt märker resultat. Les Mills program där det var tredje månad släpps ny musik och koreografi.

 

EFIT: EFIT har sitt ursprung i CrossFit - vi blandar kettlebellsövnigar, skivstångsövningar, övningar med enbart kroppsvikt, kondition, balans mm.  Varje pass inleds med gemensam uppvärmning och avslutas med stretch/rörlighet. EFIT är träning för alla, du tävlar bara mot dig själv men vi kan utlova ett högintensivt pass som får dig att ge allt under kort tid.

 

FREEPOWER: Ett energigivande pass med olika serier av yoga och kampsportslikande övningar. De flesta övningar är uppresta. Rytm, kraft, hetta som avslutas med en mjuk yogadel.

 

RPM®: RPM® är träning på cykel där du cyklar till rytmen av kraftfull musik. Instruktören leder dig genom berg, bergstoppar, tidsutmaningar och intervallträning. Liksom alla Les Mills-program släpps var tredje månad ny musik och koreografi.

 

SomaMove®: SomaMove® är en mjuk men samtidigt kraftfull träningsform som innehåller styrka, rörlighet, stabilitet och kondition. Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap. SomaMove® ger dig en stark och balanserad kropp. Hela passet är ett oavbrutet flöde av spännande och kraftfulla rörelser där du tar utmaningen till den nivå du vill. Utförs på matta, ibland stående, ibland på alla fyra.

Soma Move Slow® -  Ett flöde av rörelser som vi bara gör ståendes på våra fötter, i ett lugnare temp än vanliga Soma Move. Rörlighet och styrka för höfter, ben, säte, axlar samt balans. Vi gör en rörelse i taget innan vi går vidare till nästa.


Spinning: Vi erbjuder flera olika typer av spinningklasser. Spinning Activio är en klass där vi använder oss av ett pulssystem under klassen, andra pass körs utan pulssystem. 
 

Stark-Smidig-Stabil: Stabilitet-mobilitet-styrka-kondition.  Med enkla rörelser som ibland är utmanande men aldrig komplicerade gör vi övningar som påminner om de rörelser vi gör varje dag men nu med guldkant. Passet är indelat i balans, olika styrke- och mobilitetövningar samt en avslutande konditionsdel i ynka 90 sekunder. Redskapen vi använder oss av är en bräda, vikter (oftast 2,5 eller 5 kg) och så världens bästa redskap; dig själv.

 

STRONG: STRONG™ är ett gruppträningsprogram som lättast kan beskrivas som en kombination av HIIT (högintensiv intervallträning), egna kroppsviktsövningar, styrka och kondition - allt detta så klart under ledning av musik! Det finns inga danssteg och musiken är, en viktig del av passet.  Rörelserna är synkroniserade med musiken och tempot ger passet en hög intensitet. Genom att använda sig av sin egen kroppsvikt kommer man att få muskulär uthållighet, toning och definition, och givetvis den stora glädjen att träna till härlig musik!

 

Vattengympa: I rehab-bassängens varma vatten erbjuder vi vattengymnastik. Passen är 30 minuter långa och utformade för att passa alla som vill ha friskvård. Till musik och med hjälp av redskap så som hantlar, frisbee och ”korvar” tränar vi styrka, kondition och rörlighet.

 

Yoga: Fysiska och dynamiska rörelser kombineras med andningsövningar och meditation. Yogan handlar om att skapa en skön kropp att leva med och i. Andningsövningar kan hjälpa att minska spänningar och stress. Meditationen stillar sinnet och låter hjärnan vila. Yoga är bra för kropp och själ! Klassen passar både vana yogisar och nybörjare.

 

Uppdaterad: 27 AUG 2018 10:51 Skribent: Susanne Björn

Postadress:
IF Aerostep Company - Korpen
Skolgatan 5
81330 Hofors

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info