Hoppa till sidans innehåll

Spinning på AeroStep

14 JAN 2016 13:48
Vi erbjuder spinning varje dag på Aerostep men vad är det för skillnad på klasserna?
  • Skapad: 14 JAN 2016 13:48

Spinning är ett fantastisk sätt att bygga upp din kondition på! Du kan lätt anpassa ansträngningsnivån efter dina egna förutsättningar, det är skonsamt för kroppen och alla kan ju cykla (väl?). På AeroStep har vi många instruktörer inom spinning vilket ger dig som medlem möjlighet till varierad träning då vi alla lägger upp passen på lite olika sätt.

Här nedan kommer några förklaringar på pass som erbjuds:

Spinning Activio

Detta är intervallbaserad pulsträning och betyder att du i större utsträckning låter ditt hjärta styra träningen, detta är till stor nytta för både nybörjare och mer erfarna.

Vid träningen är det viktigt att hitta rätt nivåer utifrån vad man vill uppnå. Till exempel utveckla hjärtats och kroppens kapacitet, öka ämnesomsättningen och kaloriförbrukningen eller utveckla muskelstyrkan. Hjärtfrekvensen ger en ärlig, faktisk och direkt information om hur hårt vi verkligen arbetar.

För nybörjare är regelbunden pulsfeedback en fantastisk hjälp för att skapa kontroll i träningen och anstränga sig på rätt sätt. Regelbunden pulsfeedback ökar kunskapen kring kroppens förmåga och gör dig medveten så att du efter hand lär dig hur du bör träna för att uppnå olika träningseffekter. Pulsfeedback ger även en psykologisk effekt och upplevs av många som mycket roligt och stimulerande. 

 

RPM
RPM är enkel, rolig och effektiv intervallbaserad konditonsträning på cykel. Varje låt har sin egen karaktär, känsla och stil som utnyttjas till olika cykelscenarier, t ex snabb sprint till drivande clubmusik eller klättring till en tung rocklåt.

 

Spinning för cyklister
Vårt längre cykelpass som är anpassat för att att bygga upp cykelben inför cykelsäsongen men passar givetvis även för dig som inte är cyklist. Passet använder Activio-systemet, är uppdelat i tre block och varje block avslutas med ett långpass på 2,5 - 4 timmar. Se mer information på hemsidan.

 

Spinning
Ett pass där vi inte använder Activio-systemet och där upplägget kan variera beroende på instruktör. På fredagarna kan Activio-systemet ibland användas beroende på vems tur det är att sitta på instruktörscykeln (rullande schema) men det är dock alltid upp till dig om du vill sätta på dig pulsband eller inte.

Skribent: Maarit Kaskela

Postadress:
IF Aerostep Company - Korpen
Skolgatan 5
81330 Hofors

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: aerostepcompany@gmai...

Se all info