Hoppa till sidans innehåll

Information och anmälan till barndans

06 MAR 2017 21:09
  • Skapad: 06 MAR 2017 21:09

Följande grupper startar upp vecka 14. Vi kör 8 gånger som avslutas med en frivillig uppvisning.

Inga förkunskaper krävs. 

Barndans 5-6 år Torsdagar kl. 16.10-16.50, Ledare: Maggie Eriksson

Dansens grunder tränas med betoning på lust och skapande genom lek, ramsor och rörelser till musik som är utvecklande för barn. Övningarna utgår från kroppens naturliga rörelsemönster (gå, springa, hoppa, snurra, falla). Barnen utvecklar kroppsmedvetenhet, rumsuppfattning, fantasi och samarbetsförmåga. Danskombinationer ingår utifrån gruppens förutsättningar.

Maggie är diplomerad danspedagog med erfarenhet från många års heltidsarbete på kulturskolor, senast i Gävle. Arbetar med barn och ungdomar i åldrarna 3 - 20. Barndans, balett och “Dans i skolan”.

 

Barndans 7-9 år Söndagar kl.11.00-11.45, Ledare: Moa Öberg

Under lektionerna kommer takt, rörelse och koordination att samspela tillsammans med modern musik för att skapa kreativ koreografi. Barnen kommer utveckla sin styrka, koordination och kondition med glädje som röd tråd genom kursen.

Moa är en ung dansare som sedan 2014 har varit ett ansikte för dansen på Aerostep. Moa har själv varit elev under flertal danskurser och har erfarenheter inom annan träningsverksamhet.

 

Barndans 10-12 år Söndagar 14.30-15.30, Ledare: Laura Barrón-Löthman

Modern dans är ett pass som utvecklar barn till dansare genom att de lär sig grunderna till rörelser i takt med fokus på musikalitet, dynamik och konstnärliga uttryck. Passet kommer att ge barnen möjlighet att utveckla och utforska sina egna rörelser genom en strukturerad lektion. Varje pass börjar med en grundlig uppvärmning för att bygga styrka, kondition och kroppskännedom. Det utvecklar sig sen i en innovativ och energisk koreografi till modern populärmusik och slutar med en stretchningssession. Det är perfekt för konditionsträning, förbättra koordination och balans samt öka lungkapacitet och bygga uthållighet.

Laura är utbildad i modern dans, orientalisk dans och i brasilianska rytmer.  Hon är uppväxt i Latinamerika där hon har deltagit i olika danstävlingar. Hon är en passionerad dansare som älskar att blanda in latinamerikanska rytmer och influenser i hennes modern-dansföreställningar. 

 

Anmäl ditt barn på e-post This is a mailto link, skriv fullständigt namn och personnummer på barnet och mobilnummer till minst en förälder.

Terminsavgift 400 kr inkl medlemsavgift betalas till bankgiro 5512-9894 eller swish 1235128970, visa kvitto på betalningen till instruktörerna så de kan notera betalningen.

Skribent: Susanne Björn
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
IF Aerostep Company - Korpen
Skolgatan 5
81330 Hofors

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: aerostepcompany@gmai...

Se all info